Až 500 eur za tip

Sídlisko Vlčince patrí v Žiline medzi najobľúbenejšie a to hneď z niekoľkých dôvodov. Majú výhodné dopravné napojenie do centra, rozvinutú občiansku vybavenosť, stále ceny nájmov a slušnú ponuku bytov v novostavbách.

 

Realitný pohľad

 

Vlčince sú sídliskom, ktoré rastie. Momentálne je v procese výstavby viacero nových projektov zameraných na bytový, kancelársky i obchodný segment. Tu vzniká priestor pre budúcich kupujúcich, nakoľko sa dá vybrať z novostavieb ale aj zo starších bytov, ktoré disponujú dostatočnou rozlohou pre následnú rekonštrukciu podľa predstáv nového majiteľa. Ide hlavne o dvoj a trojizbové byty s balkónom alebo loggiou. Vo väčšine vchodov sú samozrejmosťou výťahy. Z realitného pohľadu sú Vlčince momentálne žiadané o niečo viac ako iné časti mesta, preto sa tu ceny nehnuteľností na predaj pohybujú na žilinské pomery skôr vyššie. Ceny prenájmov sa príliš nelíšia od ostatných žilinských sídlisk.

 

Z histórie

 

Sídlisko Vlčince, medzi domácimi prezývané aj „vlky", má 20-tisíc obyvateľov. Jeho história siaha až do roku 1971, kedy bola odštartovaná výstavba. Dokončilo sa okolo roku 1982 podľa projektu architekta Emila Galovského. Vlčince sú najväčším sídliskom v Žiline, čo sa týka rozlohy, v počte obyvateľov si prvenstvo drží sídlisko Hliny. Zaujímavosťou je, že v tridsiatych rokoch bolo na tomto mieste vojenské letisko. V rokoch 1946 - 1948 odtiaľto lietala pravidelná letecká doprava do Bratislavy. Neskôr sa tieto priestory uvoľnili pre rozrastajúce sa mesto.

 

Súčasnosť

 

Štatistika k októbru 2019 hovorí o 7500 bytoch, ale nakoľko sa toto sídlisko rozrastá k dnešnému dňu to bude určite ešte viac. Táto časť Žiliny je dosť obľúbená na bývanie. Prečo? Nájdeme tu kompletnú občiansku vybavenosť. Zastúpenie tu majú všetky najznámejšie potravinové reťazce a taktiež sa tu nachádza aj obchodné centrum, obchody so stavebným či záhradným zameraním, nábytkom či bicyklami. Samozrejmosťou sú kaviarne či reštaurácie. V 22-poschodovej budove natrafíte na mestské klientske centrum, kde obyvatelia nájdu potrebné úrady a v tejto budove sa nachádza aj pošta. Hneď vedľa klientskeho centra je zdravotnícke zariadenie. Rodičia ocenia materské a základné školy, veriaci zase kostol.

 

 

Doprava

 

Dostupnosť do centra mesta trvá autom menej ako 10 minút. Autobusovou alebo trolejbusovou dopravou sa dostanete prakticky bez problémov do každej časti Žiliny. Vlčince sú z centrom mesta prepojené aj bezpečnou cyklotrasou. Táto preprava sa teší u obyvateľov veľmi popularite, nakoľko si viete vďaka aplikácii zadarmo požičať bicykel z jednej z bicyklových staníc.

 

Voľný čas

 

Na sídlisku Vlčince si prídu na svoje aj milovníci športových aktivít. Svojim záľubám sa môžu venovať na revitalizovaných vonkajších ihriskách, či už vyhľadávajú kolektívne športy, workout alebo bežecké okruhy. Taktiež je tu mestská krytá plaváreň a s letné kúpalisko. Kúsok od lesa, prírody a zároveň priamo v meste? Medzi Vlčincami a ďalším sídliskom Solinky sa rozprestiera Žilinský lesopark. Obyvatelia zvyknú do lesoparku chodiť za športovými aktivitami, ale aj za oddychom a relaxom. Lákadlom je aj opekanie na jednom z legálnych ohnísk. Na opačnej strane máme vodné dielo Žilina, pri ktorom sa dá takisto aktívne relaxovať v každom  ročnom období.

 

 

Autor: Dávid Chrenák, 1. Reality Rent

Súhlas so spracovaním osobných údajov

Dotknutá osoba v súlade s príslušnými ustanoveniami zákona č. 18/2018 Z.z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len ,,ZoOOÚ“) potvrdzuje správnosť a aktuálnosť svojich osobných údajov uvedených v kontaktom formulári. Dotknutá osoba týmto čestne vyhlasuje, že udeľuje prevádzkovateľovi svoj výslovný, slobodný, vážny a bezvýhradný súhlas so spracúvaním jej osobných údajov v rozsahu: meno, priezvisko, telefonický kontakt, e-mailová adresa na účel kontaktovania dotknutej osoby ako záujemcu o spoluprácu v informačnom systéme sprostredkovateľa ,,klienti“ počas doby 180 dní od udelenia tohto súhlasu. Dotknutá osoba má právo kedykoľvek odvolať tento súhlas so spracovaním osobných údajov rovnakým spôsobom, akým ho udelila. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracúvania osobných údajov založeného na súhlase pred jeho odvolaním. Práva dotknutej osoby vymedzujú najmä §§ 19 – 30 ZoOOÚ. Práva a povinnosti sprostredkovateľa, ako prevádzkovateľa, vymedzujú najmä §§ 31 – 46 ZoOOÚ. Dotknutá osoba potvrdzuje, že sprostredkovateľ splnil svoju oznamovaciu povinnosť v rozsahu požadovanom ZoOOÚ. Dotknutá osoba berie na vedomie, že na zabezpečenie toho, že spracúvanie jej osobných údajov sa vykonáva v súlade so ZoOOÚ sprostredkovateľ prijal primerané technické, organizačné a personálne opatrenia zodpovedajúce spôsobu spracúvania osobných údajov, pričom zobral do úvahy najmä použiteľné technické prostriedky, dôvernosť a dôležitosť spracúvaných osobných údajov, ako aj rozsah možných rizík, ktoré sú spôsobilé narušiť bezpečnosť alebo funkčnosť jeho informačných systémov. Sprostredkovateľ bude s osobnými údajmi dotknutej osoby zaobchádzať a nakladať v súlade s platnými a účinnými právnymi predpismi.