Až 500 eur za tip

Najstarším sídliskom v Žiline sú Hliny, kde žije 20 000 obyvateľov. Okrem bohatej občianskej vybavenosti majú aj dostatok možností športovania a spoločenského života na známom Bulvári.

 

Realitný pohľad

Sídlisko ponúka rôznorodé typy nehnuteľností vrátane bytov aj rodinných domov. Tí, ktorí hľadajú pokojné bývanie a zároveň preferujú pohodlný prístup do centra mesta, si tu bez problémov nájdu svoje miesto. V staršej časti sídliska nájdeme  prevažne päťpodlažné tehlové bytové domy rozšírené o podkrovné nadstavby. V novších obvodoch sídliska sa vyskytujú klasické paneláky prevažne bez výťahov. Paneláky prechádzajú postupnou obnovou. V ponuke na predaj sa prevažne vyskytujú byty v pôvodnom stave, čiže vzniká priestor pre kupujúceho na pretvorenie si priestoru podľa svojich predstáv. Ceny závisia od viacerých faktorov: rozloha, stav, vybavenie a aktuálna situácia na realitnom trhu.

 

Z histórie

V roku 1955 bola na voľnom priestore, ktoré nadväzuje na historickú časť mesta,

zahájená výstavba prvého a zároveň najstaršieho žilinského sídliska. Nachádzali sa tu prevažne polia jamy, ale aj močiare. Ťažila sa tu hlina, ktorá sa dovážala na ďalšie spracovanie do tehelní. Výstavba sa ukončila okolo roku 1977. Sídlisko je rozdelené do ôsmych obvodov. Hliny I – Hliny VIII. Obchodnou tepnou sa stala Ulica A. Bernoláka (bývalá Trieda obrancov mieru) dlhá 245 metrov, domácim Žilinčanom známa ako Bulvár.

 

Súčasnosť

V súčasnosti vidíme postupnú generačnú výmenu v bytoch - pôvodných obyvateľov nahrádzajú mladé rodiny alebo páry. Momentálne tu žije približne 20 000 obyvateľov. Prepojenie histórie pokojného bývania, dostupnosti a moderného života je veľmi lákavé. Obyvatelia tu nájdu všetko pre pohodlný život – materské a základné školy, obchody, lekárne zdravotné zariadenia...

 

Doprava

Dostať sa z Hlín do ostatných častí mesta nie je problém. Autobusové a trolejbusové linky sú samozrejmosť. Autom sa jednoducho napojíte na hlavné ťahy a v obľube sú taktiež zdieľané bicykle.

 

Voľný čas

Priestor na trávenie voľného času si tu nájde naozaj každý. Obľúbený je neďaleký Bôrický park, ktorý ponúka možnosť prechádzok, piknikov, športovania a v poslednej dobe aj rôznych kultúrnych podujatí. Nesmieme zabúdať na obľúbené miesto Žilinčanov a tým je Bulvár. Nájdeme tu rôzne kaviarne a reštaurácie, kde to cez leto na terasách naozaj žije.

 

Súhlas so spracovaním osobných údajov

Dotknutá osoba v súlade s príslušnými ustanoveniami zákona č. 18/2018 Z.z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len ,,ZoOOÚ“) potvrdzuje správnosť a aktuálnosť svojich osobných údajov uvedených v kontaktom formulári. Dotknutá osoba týmto čestne vyhlasuje, že udeľuje prevádzkovateľovi svoj výslovný, slobodný, vážny a bezvýhradný súhlas so spracúvaním jej osobných údajov v rozsahu: meno, priezvisko, telefonický kontakt, e-mailová adresa na účel kontaktovania dotknutej osoby ako záujemcu o spoluprácu v informačnom systéme sprostredkovateľa ,,klienti“ počas doby 180 dní od udelenia tohto súhlasu. Dotknutá osoba má právo kedykoľvek odvolať tento súhlas so spracovaním osobných údajov rovnakým spôsobom, akým ho udelila. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracúvania osobných údajov založeného na súhlase pred jeho odvolaním. Práva dotknutej osoby vymedzujú najmä §§ 19 – 30 ZoOOÚ. Práva a povinnosti sprostredkovateľa, ako prevádzkovateľa, vymedzujú najmä §§ 31 – 46 ZoOOÚ. Dotknutá osoba potvrdzuje, že sprostredkovateľ splnil svoju oznamovaciu povinnosť v rozsahu požadovanom ZoOOÚ. Dotknutá osoba berie na vedomie, že na zabezpečenie toho, že spracúvanie jej osobných údajov sa vykonáva v súlade so ZoOOÚ sprostredkovateľ prijal primerané technické, organizačné a personálne opatrenia zodpovedajúce spôsobu spracúvania osobných údajov, pričom zobral do úvahy najmä použiteľné technické prostriedky, dôvernosť a dôležitosť spracúvaných osobných údajov, ako aj rozsah možných rizík, ktoré sú spôsobilé narušiť bezpečnosť alebo funkčnosť jeho informačných systémov. Sprostredkovateľ bude s osobnými údajmi dotknutej osoby zaobchádzať a nakladať v súlade s platnými a účinnými právnymi predpismi.