Až 500 eur za tip

Medzi zelenými kopcami a živým mestským ruchom Žiliny sa rozprestiera sídlisko Hájik, ktoré predstavuje zaujímavú kombináciu pokoja prírody a pulzujúceho života moderného mesta. Tento článok vás prevedie históriou, súčasnosťou, dopravou a možnosťami voľného času, ktoré Hájik ponúka.

Realitný pohľad

Sídlisko Hájik ponúka širokú paletu bytových jednotiek, ktoré sa vyznačujú priaznivou cenou v porovnaní s ostatnými lokalitami mesta. Výhodou je, že väčšina obytných blokov je vybavená výťahmi a postupne prechádzajú celkovou rekonštrukciou.V ponuke nájdete byty v ich pôvodnom stave, ako aj tie, ktoré boli kompletným prerábáním premenené na moderné a štýlové obydlia.

História sídliska

História Hájika sa začína písať v 80. rokoch 20. storočia, kedy sa začala potreba rozširovania bývania pre rýchlo rastúcu populáciu Žiliny. Sídlisko bolo plánované ako odpoveď na túto potrebu, s ambíciou poskytnúť moderné bývanie obklopené zeleňou. Postupným výstavbou sa Hájik stal domovom pre tisíce ľudí, pričom jeho architektúra odráža typický štýl socialistickej éry s prvkami, ktoré boli v tom čase považované za moderné a funkčné.

Súčasnosť

V súčasnosti je Hájik dynamickým sídliskom, ktoré si zachovalo svoj charakteristický šarm. Mnohé z pôvodných panelákov boli rekonštruované a modernizované, aby lepšie vyhovovali súčasným štandardom bývania. Sídlisko je domovom pre široké spektrum obyvateľov, od študentov po rodiny a seniorov, čo vytvára pestrofarebný mozaik spoločenstva.

Doprava

Dopravná infraštruktúra Hájika je dobre rozvinutá, s viacerými autobusovými linkami, ktoré sídlisko spájajú s centrom Žiliny a inými časťami mesta. Pre motoristov je dôležitým plusom aj dobrá dostupnosť hlavných mestských a medzimestských cestných ťahov.

Voľný čas

Pre milovníkov prírody je sídlisko výborným východiskovým bodom pre výlety do okolitých lesov a kopcov, ktoré ponúkajú krásne výhľady a príležitosť na turistiku či cyklistiku.

Záver

Hájik je príkladom toho, ako sa sídlisko, postavené s pôvodnými ideálmi socialistickej éry, môže transformovať a prispôsobiť potrebám súčasnej spoločnosti, pričom si zachová svoju jedinečnú atmosféru. Či už ide o jeho bohatú históriu, súčasný život, dopravnú dostupnosť, alebo možnosti trávenia voľného času, Hájik má čo ponúknuť každému, kto tu žije alebo ho navštívi.

 

Súhlas so spracovaním osobných údajov

Dotknutá osoba v súlade s príslušnými ustanoveniami zákona č. 18/2018 Z.z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len ,,ZoOOÚ“) potvrdzuje správnosť a aktuálnosť svojich osobných údajov uvedených v kontaktom formulári. Dotknutá osoba týmto čestne vyhlasuje, že udeľuje prevádzkovateľovi svoj výslovný, slobodný, vážny a bezvýhradný súhlas so spracúvaním jej osobných údajov v rozsahu: meno, priezvisko, telefonický kontakt, e-mailová adresa na účel kontaktovania dotknutej osoby ako záujemcu o spoluprácu v informačnom systéme sprostredkovateľa ,,klienti“ počas doby 180 dní od udelenia tohto súhlasu. Dotknutá osoba má právo kedykoľvek odvolať tento súhlas so spracovaním osobných údajov rovnakým spôsobom, akým ho udelila. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracúvania osobných údajov založeného na súhlase pred jeho odvolaním. Práva dotknutej osoby vymedzujú najmä §§ 19 – 30 ZoOOÚ. Práva a povinnosti sprostredkovateľa, ako prevádzkovateľa, vymedzujú najmä §§ 31 – 46 ZoOOÚ. Dotknutá osoba potvrdzuje, že sprostredkovateľ splnil svoju oznamovaciu povinnosť v rozsahu požadovanom ZoOOÚ. Dotknutá osoba berie na vedomie, že na zabezpečenie toho, že spracúvanie jej osobných údajov sa vykonáva v súlade so ZoOOÚ sprostredkovateľ prijal primerané technické, organizačné a personálne opatrenia zodpovedajúce spôsobu spracúvania osobných údajov, pričom zobral do úvahy najmä použiteľné technické prostriedky, dôvernosť a dôležitosť spracúvaných osobných údajov, ako aj rozsah možných rizík, ktoré sú spôsobilé narušiť bezpečnosť alebo funkčnosť jeho informačných systémov. Sprostredkovateľ bude s osobnými údajmi dotknutej osoby zaobchádzať a nakladať v súlade s platnými a účinnými právnymi predpismi.